E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Nieuws

Met IkPas fris de lente in

Bron: Trimbos. Fris de lente in! Dat is het motto van een nieuwe IkPas-actie om mensen te motiveren 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. Bewustzijn creëren over gewoontedrinken is een belangrijk doel. Steeds meer gemeenten of regio’s doen mee met eigen acties.

Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week, en bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: voor of tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel, voor de buis bij het voetbal.

Om mensen te stimuleren bewuster te kiezen voor wel of niet drinken, zijn 30 en 40-dagen zonder alcoholacties ontstaan. Een andere reden is om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd (de NIX18-generatie) die we ook vragen helemaal geen alcohol te drinken tot hun 18e en te laten zien dat het ook gezellig kan zijn zonder alcohol. 
De benaming “IkPas” is positief bedoeld, om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waarin alcohol wordt aangeboden. Net zoals “Ik ben de BOB” volstaat als uitleg bij het niet drinken van alcohol door de chauffeur. Als ondersteuning werkt een aantal regio’s met “IkPas”-polsbandjes of –speldjes.

Klik hier om het volledige artikel te lezen. Problemen met stoppen of volhouden kunnen zeker wijzen op mate van afhankelijkheid. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Tools C&M, wij helpen je graag verder.

terug naar vorige pagina