E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Verslaving

Niemand kiest voor een verslaving

Heel veel mensen kiezen wel eens een keer voor alcohol of drugs. Maar niemand kiest voor een verslaving.

Nederland telt op dit moment zo’n twee miljoen mensen die afhankelijk zijn van een middel als alcohol, cannabis, cocaïne, GHB, amfetamine, XTC of andere geestverruimende middelen of een gedragsverslaving zoals gok-, game- en seksverslaving (cijfers Trimbos-instituut).

Als je niet meer zonder kan

Als we denken aan een verslaafde, zien we al snel een beeld voor ons van een zwerver. Iemand zonder bezittingen, omgeven met geweld en asociaal gedrag. Maar in de meeste gevallen kun je aan de buitenkant niet zien dat iemand verslaafd is. Een beter woord is dan ook afhankelijkheid: je kunt niet meer zonder.

Verslaving is een taboe

Het grootste deel van de afhankelijke mensen functioneert gewoon in de maatschappij. Verslaving komt voor in iedere laag van de bevolking. En niemand komt er graag voor uit. Het blijft vaak verborgen voor de buitenwereld tot de schade te groot wordt. Hulp in een vroeg stadium kan veel ellende voorkomen.

Wanneer ben je verslaafd?

Een vraag die veel gesteld wordt. Wij leggen het graag als volgt uit: je bent verslaafd als het genot omslaat in afhankelijkheid. Als je niet meer zonder kan. Je denkt er de hele dag aan en houdt er rekening mee bij alles wat je doet. Het beïnvloedt je functioneren, je werk en je relaties met mensen.

Schaam je niet om hulp te zoeken

De negatieve cirkel waar je in bent beland, kun je niet makkelijk zelf doorbreken. Je hebt hierbij hulp nodig. Helaas is de schaamte en het gevoel van falen soms zo groot, dat de verslaafde zelf geen stappen onderneemt. Dan moet de omgeving ingrijpen. Tools C&M weet uit ervaring hoe dit voelt. Wij kunnen krachtig en met respect ingrijpen. We ondersteunen hierbij de omgeving én de verslaafde. Als het gebruik onder controle is, kan de weg van verandering en naar herstel worden ingeslagen. Tools C&M begeleidt de verslaafde en de omgeving in deze belangrijke periode van nazorg, samen met deskundige en gespecialiseerde partners. Lees hier meer over onze werkwijze.

Direct contact met verslavingscounselor

Heb je vragen? Bel of mail ons. We geven je graag meer informatie. Bel meteen: 06-36078156