E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Kosten

Kosten: wie betaalt wat?

We krijgen regelmatig de vraag: wat kost zo’n traject? Wordt het vergoed door de ziektekostenverzekering?

Uiteraard is het belangrijk om hier vooraf van op de hoogte te zijn. Maar naast de vraag ‘wat kost het?’ kun je ook de vraag  ‘wat levert het op?' stellen. De baten zijn namelijk stukken hoger dan de kosten: behoud van werk en inkomen, minder verzuim, behoud van je relatie en een goede gezondheid.

1. De zorgverzekering betaalt:

Tijdens de uitgebreide intake overleggen we met onze verslavingsarts en psycholoog of een opnamen in een kliniek noodzakelijk is. De klinische trajecten van onze partners (verslavingsklinieken) worden nagenoeg geheel vergoed door de zorgverzekering. Ook de inzet van diverse gespecialiseerde partners wordt geheel of gedeeltelijk vergoed. Check je eigen verzekering voor de specifieke details.

2. De werkgever betaalt:

Het bedrijfsleven schakelt Tools C&M regelmatig in voor de begeleiding van een werknemer. We maken in overleg altijd een duidelijk plan van aanpak. Voor de werkgever is het heel belangrijk om de schade (verzuimkosten, imagoschade, ontslag, etc.) te beperken. In een aantal gevallen is de werkgever zelfs verplicht om mee te werken aan het herstel van de werknemer. Tools C&M verzorgt inmiddels voor diverse ondernemingen de volledige aanpak van de verslavingsproblematiek op de werkvloer.

3. De cliënt betaalt:

Bij het opstellen van het nazorgtraject houden we rekening met jouw wensen en je maatschappelijke- en private omstandigheden. Zo’n traject is dus maatwerk en altijd in fases opgebouwd. Je weet vooraf precies wat de kosten zijn en wat het je oplevert. Tussentijdse evaluaties zijn en aanpassingen gaan altijd in overleg. Een verslaving is duur; herstel gaat je altijd geld opleveren. Betaal je zelf alle kosten? Dan hoeft de zorgverzekering niet te worden geïnformeerd en komt de verslaving niet in je zorgdossier.

Maak nu een afspraak, we maken graag helder voor je wat de kosten zijn. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Bel: 06-36078156