E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Ik ben een werkgever

Verslaving op de werkvloer en in het bedrijfsleven

Maak je je zorgen over een van je medewerkers? Heb je het sterke vermoeden dat hij of zij verslaafd is waardoor hij of zij slecht functioneert en/of regelmatig verzuimt?

Tools Coaching & Motivatie biedt hulp. Wij richten ons met name op de verslavingszorg van hoger opgeleide medewerkers. Een discrete en persoonlijke aanpak is bij deze doelgroep van groot belang. Dat weten we uit eigen ervaring. We houden rekening met de belangen van de werkgever en stemmen hier de begeleiding op af, zodat verzuim tot een minimum wordt beperkt.

Behandeling van verslaving op de werkvloer

Problemen met alcohol- en drugsgebruik op het werk komen veel meer voor dan je denkt. 1 op de 20 werknemers ervaart verslavingsproblemen. De jaarlijkse schade voor het Nederlandse bedrijfsleven is 1.9 miljard euro. Vaak speelt het gebruik zich af buiten werktijd, maar worden collega’s op het werk geconfronteerd met de gevolgen: verzuim, verkeerde beslissingen, slecht functioneren en niet nakomen van afspraken. Gokverslaving kan zelfs leiden tot fraude of verduistering. Als werkgever kun je stappen ondernemen om de medewerker te helpen en verdere financiële en imagoschade te voorkomen. Je krijgt er een gemotiveerde werknemer voor terug.

Discreet en resultaatgericht werken aan de verslaving

Tools C&M werkt samen met huis- en arboartsen en private verslavingsklinieken. Wij maken samen met alle betrokken partijen een passend plan van aanpak. Als het nodig is, bieden we een korte afkickperiode (detox) in een privékliniek. Uw werknemer is hierna in de meeste gevallen weer snel inzetbaar. Verzuimkosten en maatschappelijke schade worden zoveel mogelijk beperkt. Tools C&M verzorgt een intensief nazorgtraject waarbij wij de medewerker persoonlijk begeleiden en coachen om terugval te voorkomen. Lees hier meer over onze unieke aanpak.

Ik wil meer weten

Wil je meer informatie over onze aanpak en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op. We maken graag een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek. Stuur ons een mail of bel: 06-36078156.