E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Alcoholverslaving

Alcoholverslaving

Een alcoholverslaving is een van de meest voorkomende verslavingen. Geschat wordt dat 9 procent van de Nederlandse bevolking een probleemdrinker is. Je bent dus niet de enige en hoeft je er niet voor te schamen.

Iedereen drinkt toch wel eens een glaasje?

Je komt thuis na je werk en drinkt een paar biertjes, dat is toch normaal? Maar alcoholgebruik kan leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke afhankelijkheid. Veel mensen kennen de risico's van alcoholgebruik wel, maar denken dat het hen niet zal overkomen. Doordat alcohol een sociaal geaccepteerde drug is, en overal te koop, is het gemakkelijk eraan verslaafd te raken.

Herken je dit?

Je merkt dat je steeds meer gaat drinken omdat je er steeds beter tegen kunt. Je denkt tijdens je werk al na over dat eerste glas dat je later op de dag gaat drinken; of waar je het moet gaan halen omdat je niets in huis hebt. Je hebt alcohol nodig om te ontspannen, om in een andere stemming te komen, of om bepaalde angsten/spanningen te verminderen/weg te halen. Je krijgt ontwenningsverschijnselen wanneer je niet drinkt. Zweten, trillen, geïrriteerd en/of een depressief gevoel. Je maakt vaak ruzie over je drankgebruik met je partner of gezinsleden en zegt dat je gaat minderen of stoppen, maar doet dit niet.

Wil je stoppen?

Als je één of meerdere punten bij jezelf herkent, heb je mogelijk een alcoholverslaving. Je kunt bij ons terecht om te stoppen met alcohol. Tools C&M weet hoe je je voelt en hoe lastig het is. Neem gerust contact op. Het eerste gesprek is altijd gratis.