E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Ik ben een verwijzer

De juiste stap naar hulp

Ben je huisarts, bedrijfsarts, praktijkondersteuner (POH-GGZ) of andere zorgprofessional in Noord-Brabant of Zeeland en wil je een van je cliënten doorverwijzen naar de verslavingszorg?

De stap naar Tools Coaching  & Motivatie is de eerste stap op weg naar hulp.

Gespecialiseerde kennis en ervaring

Om goed inzicht te krijgen in de psychische problemen en/of verslavingsproblematiek van de verslaafde is een goede diagnostiek essentieel. Onze intake bestaat uit twee gesprekken. Een gesprek van 1 uur met de ervaringsdeskundig verslavingscounselor en een gesprek van 1 uur met een psycholoog. De verslavingscounselor krijgt met de hulp van Motivational Interviewing-technieken inzicht in de ernst van de problematiek. De counselor is zelf ervaringsdeskundig, dit werkt drempelverlagend voor de hulpvraag. De psycholoog doet verder onderzoek naar de oorzaak-gevolg relatie. Screening kan plaatsvinden met MATE 2.1 volgens bio psychosociaal model. In alle gevallen is er een heldere terugkoppeling, zowel mondeling als schriftelijk met diagnostiek en behandeladvies.

Neem contact op

Heb je vragen over onze aanpak? Twijfels over het wel of niet doorsturen van een cliënt? Neem gerust contact met ons op. Bel 06-36078156.