E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Wie is Tools

Tools is opgericht door Marc Freijzer.

Oprichter en eigenaar Marc Freijzer weet waar hij over praat. Deze succesvolle ondernemer was jarenlang zelf verslaafd aan alcohol en raakte alles kwijt: zijn gezin, zijn huis en zijn bedrijf.

Tijdens zijn herstelperiode stuitte hij op het gebrek aan goede nazorg op maat. Nu hij zijn leven weer op de rit heeft, wil hij anderen helpen vanuit zijn eigen ervaringen als verslaafde en ondernemer. Hij is omgeschoold tot counselor in verslaving en in nauwe samenwerking met gespecialiseerde partners leidt hij nu met succes en bezieling Tools C&M verslavingszorg. Een unieke aanvulling op de huidige verslavingszorg.

Het verhaal van Marc

“Ik was gelukkig getrouwd; vader van twee kinderen. Ik had een zeer goed lopende onderneming. De wereld lachte me toe. Maar alles veranderde. Mijn dochter werd ernstig ziek. Jarenlang vreesden wij voor haar leven. Ik was gewend alles in mijn leven te kunnen sturen, maar hier had ik geen invloed op. Na een loodzware tijd van behandelingen herstelde zij gelukkig. Ik kon de draad van mijn leven moeilijk oppakken. Daarbij kwam de economische recessie en het overlijden van een dierbaar familielid. Ik raakte de grip op mijn zo mooi opgebouwde leven steeds meer kwijt.”

“Ik had mijn emoties niet meer onder controle en vluchtte in mijn werk. En wat alleen anderen lijkt te gebeuren, gebeurde mij. In plaats van hulp te zoeken gebruikte ik drank als medicijn. Ik raakte verslaafd en maakte van mijn leven een chaos: bedrijf kapot, prachtig huis kwijt, echtscheiding. Ik liet niet alleen mijzelf, maar ook mijn omgeving achter met een enorme berg van ellende en verdriet.”

“Ik weet als geen ander hoe het is om na een succesvolle detoxificatie de draad van het leven weer te moeten oppakken. Tijdens mijn lange weg naar herstel ervaarde ik dat de huidige nazorg vaak te kort is en niet genoeg op de verslaafde is aangepast en zag de meeste lotgenoten terugvallen. Ook is er een groot gebrek aan ervaringsdeskundigheid. Door mijn eigen ervaring in te zetten en deze te combineren met professionele begeleiding en counseling kan ik anderen verder helpen.  Deze aanpak, vanuit ervaringsdeskundigheid, was tot op heden een groot gemis en is eigenlijk zelfs een ‘must’ om een definitief te leren omgaan met verslavingsgevoeligheid, een handicap voor de rest van je leven.”

Maak een afspraak met Marc

Herken je dit verhaal? Heb je hulp nodig? Voor jezelf, een naaste of een medewerker? Wil je kennismaken? Neem gerust contact op. Kennismaking is gratis, vrijblijvend en uiterst discreet.

 

Het verhaal van Jeroen

 

“Jarenlang heb ik geworsteld met een alcoholverslaving. Tijdens die periode heb ik meerdere malen geprobeerd te stoppen. Telkens weer tevergeefs. Ik beloofde mijn gezin, familie en mijn professionele relaties beterschap, maar kon die belofte nooit nakomen. Ik nam ze in de maling. En mezelf ook. Voor de buitenwereld hield ik ondertussen de schijn op: eigenaar van een succesvolle onderneming, getrouwd met een prachtige vrouw en vader van twee kinderen. Wat is het probleem?

Dus ging ik door, telkens matelozer. Ik kreeg uiteindelijk steeds minder grip op de gevolgen van de vernietigende kracht van mijn verslaving. Steeds vaker werd ik overmand door de eenzaamheid en trok me terug in een isolement. Langzaam maar zeker stortte de wereld om me heen in elkaar. Zowel lichamelijk als geestelijk was ik een wrak en dreigde ik mijn gezin en bedrijf te verliezen. Dat is inmiddels 5 jaar geleden.

Na een detox en opname in een kliniek, heb ik het begin van mijn herstel kunnen vinden en is mijn leven inmiddels weer op een positieve en zinvolle manier ingericht. Het is dus haalbaar. Ik ben het levende bewijs. De hulp was er, maar op een aantal vlakken miste ik de directe begeleiding van iemand die me uit eigen ervaring “de kneepjes van het vak” kon vertellen. Ik heb me toen om laten scholen tot ervaringsdeskundig verslavingscounselor. Door mijn eigen ervaring te gebruiken en te combineren met professionele coaching en counseling kan ik anderen helpen. Ik zie het inmiddels als “een roeping” om mensen met een verslaving bij te staan om een nuchter en beter leven te bereiken, blijvend bevrijd te raken van de eenzaamheid en uitzichtloosheid. Als geen ander weet ik dat gezien en gehoord worden daarbij essentieel is.

Graag stel ik mijn ervaringen beschikbaar aan mensen die net gestopt zijn, of willen stoppen met hun verslaving maar deze weg (nog) niet volledig alleen willen afleggen. Dat is ook niet nodig. Nuchter blijven moet je zelf doen, maar dat hoeft niet alleen”.

Maak een afspraak met Jeroen