E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Nazorg

Dé kracht van Tools C&M

Gestopt? Om terugval te voorkomen is een goede nazorg heel erg belangrijk. Voor de verslaafde en de omgeving: de partner en de familie.

Iedere verslaafde heeft zijn eigen unieke herstelproces. Noodzakelijke verandering kan pas optreden als de omgeving dit ook zal accepteren. Daarom betrekken wij ook de naaste omgeving van de verslaafde tijdens het gehele proces.

Wij weten uit ervaring hoe lastig het is om het nieuwe leven vol te houden. Nazorg bestaat uit de volgende ‘tools’ die samen zorgen voor verandering.

Onze nazorg bestaat uit

  • Gesprekken met de counselor: een vertrouwenspersoon die samen met de gestopte verslaafde z’n grenzen leert kennen en bewaakt en daarnaast de omgeving aanstuurt en adviseert.
  • Sporten onder begeleiding van een privé sportcoach.
  • Mindfulness/yoga/meditatie. Helpt om impulsgedrag (reden van de meeste terugvallen), onder controle te krijgen. Geeft rust in hoofd en lijf.
  • Gesprekken met de psycholoog: deze pakt de oorzaak van de verslaving aan.
  • Inzet van gespecialiseerde en ervaren partners zoals psychotherapeut, hypnotherapeut, relatietherapeut, rouwtherapeut etc.

Maatwerk

Een Tools nazorgtraject kan 6 maanden duren, 1 jaar of misschien zelfs langer. Omdat iedereen anders is, passen we het programma altijd op maat aan. Tools Coaching & Motivatie coördineert alle vormen van zorg en begeleiding en heeft overleg met alle betrokken partners.