E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Diensten

Onze diensten

Tools Coaching & Motivatie biedt een uitgebalanceerd en krachtig (na)zorgtraject aan. Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

Gratis kennismakingsgesprek

In een gesprek van ongeveer een uur maken we kennis en bespreken we de situatie. Dit gesprek kan plaatsvinden met de verslaafde zelf, maar ook met alleen de partner, familieleden of de werkgever. Bel 06-36078156 om een afspraak te maken. Het verplicht je tot niets.

De intake

We trekken hier ruim de tijd (twee uur) voor uit. In het eerste uur praten we met de verslaafde en zijn of haar omgeving en brengen we met de hulp van technieken en testen de verslaving in beeld. Daarna volgt een gesprek van een uur met de psycholoog. Deze zal de psychische problematiek in kaart brengen. We stellen een rapport en plan van aanpak op dat we ter advies voorleggen aan de verslaafde of de opdrachtgever. Dat kan ook de werkgever, huisarts, arboarts, POHggz, HR-management zijn.

Tools C&M counselingtraject

In veel gevallen is een opname in een kliniek niet nodig. Een persoonlijk traject met onze ervaringsdeskundig verslavingscounselor is dan vaak al voldoende om de afhankelijkheid te kunnen afbouwen en te stoppen. We werken met Motivational Interviewing en Cognitieve Gedragstherapie (de twee meest succesvol en bewezen therapieën) samen aan een vroegtijdig en blijvend herstel. Onze persoonlijke aanpak, inlevingsvermogen en de samenwerking  met onze specialistische partners zorgden ervoor dat al heel veel cliënten succesvol zijn hersteld.

Interventie

Soms is het noodzakelijk dat de buitenwereld ingrijpt in het leven van de verslaafde om verdere schade te voorkomen. Een grote stap die je niet zo makkelijk neemt. Tools C&M verzorgt de interventie op een krachtige en respectvolle manier. Wij weten immers hoe het voelt. We confronteren de verslaafde met zijn of haar gedrag en laten zien welke schade dit aanricht. We brengen de problemen in kaart en zorgen voor bewustwording. Interventie voelt voor de familie wellicht als verraad. Uit de praktijk blijkt dat de verslaafde achteraf in alle gevallen dankbaar is.

Private burn-out en verslavingskliniek. Acute zorg met maximale discretie.

Tools C&M heeft direct contact met een private verslavings- en burn-out kliniek. We nodigen u van harte uit om u hier persoonlijk verder over te informeren. Directe opname is mogelijk waarin we vanzelfsprekend rekening houden met de gewenste discretie.  

Verslavingsklinieken GGZ (vergoed door zorgverzekeraar).

We hebben contact met diverse GGZ verslavingsklinieken. we kunnen u begeleiden naar de meest passende kliniek. Tools C&M adviseert en begeleid vanuit Breda de intake en bemiddelt in een snelle start van de behandeling. Tijdens dit traject blijft het contact met Tools C&M, zodat het nazorgtraject van Tools C&M naadloos aansluit. Tools C&M bereid ook de familie en vrienden voor op de terugkeer van de cliënt en blijft hen ondersteunen. Ook tijdens het nazorgtraject. Dit is essentieel om samen een stabiele toekomst tegemoet te kunnen gaan.

Nazorgtraject

Bij de meeste verslavingsklinieken bestaat de nazorg vooral uit het bezoeken van zelfhulpgroepen als AA en NA. Natuurlijk staan we dat als Tools C&M ook achter, maar wij zijn van mening dat een persoonlijke begeleiding onmisbaar is. Na terugkomst in de maatschappij wordt het pas moeilijk om niet terug te vallen in oude gewoontes. Daarom bieden wij een traject op maat. Aangepast aan uw leefomgeving en werksituatie. Discreet en doeltreffend. Lees hier meer over onze unieke aanpak.

Direct contact met verslavingscounselor

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Een eerste gesprek is gratis, discreet en geheel vrijblijvend.
Bel voor direct contact: 06-36078156