E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Nieuws

Cannabis is even verslavend als alcohol en heroïne!

Cannabis is even verslavend als heroïne en alcohol. Dit blijkt uit een van de grootste studies naar de effecten van cannabisgebruik. Weinig cannabisgebruikers kunnen een half jaar van van de drug afblijven, zelfs nabehandeling blijft het moeilijk! "Cannabis wordt te vaak ten onrechte beschouwd als veilige drug." aldus de onderzoekers. Het onderzoek werd uitgevoerd door de vooraanstaande verslavingsexpert Wayne Hall. Hij keek gedurende het 20 jaar durende Britse onderzoek naar de effecten van cannabis. Hall linkt een groot aantal schadelijke neveneffecten aan het gebruik van de drug. Psychische aandoeningen, slechte schoolresultaten en verminderde rijvaardigheid worden door de verslavingsexpert allemaal gelinkt aan cannabis. Hall concludeert dat:

-een op de zes tieners die regelmatig cannabis rookt, hieraan verslaafd is. Net als een op de 10 volwassen gebruikers.

-cannabis het risico op psychoses en schizofrenie verdubbeld en gepaard gaat met ontwenningsverschijnselen zoals angst, slapeloosheid, verlies van eetlust en depressie.

-rijden na het roken van cannabis de kans op een auto-ongeluk verdubbelt. Een risico dat nog hoger wordt in combinatie met alcoholgebruik.

-cannabisgebruiers doen het veel slechter op school. Veelvuldig gebruik tijdens adolescentie lijkt de intellectuele ontwikkeling te vertragen.

-evenveel tieners cannabis roken als sigaretten.

Door het gebruik van cannabis kunnen mensen ernstig in de problemen komen. Zeker als ze het gedurende een langere periode dagelijks een keer gebruiken. Zware gebruikers ervaren zelfs dezelfde ontwenningsverschijnselen als bij alcohol- en heroïneverslaafden. Het wordt dus ten onrechte beschouwd als veilige drug!

Tools C&M heeft ruime ervaring in het begeleiden en behandelen van cannabisverslaafden. Bel dus indien hulp voor jou of voor je partner gewenst is: 06-36078156 

terug naar vorige pagina