E-MAIL info@toolscm.nl TEL 06-36078156tussen 9.00-20.00 uur. Ook in weekend bereikbaar
Tools coaching & motivatie.

Nieuws

Alcoholverslaving bij hoger opgeleide vrouwen een 'verborgen' probleem.

De oorzaken van alcoholverslaving bij vrouwen

De oorzaken hiervan zijn de toenemende spanningen die mede veroorzaakt worden door stress, relatieproblemen en een hoge werkdruk. Hierdoor zoeken vrouwen hun ontspanning in alcohol. Waar mannen vaak drinken voor de gezelligheid in het openbaar, speelt dit drinkgelag zich vaker stiekem binnenshuis af. De schaamte maakt dit dus tot een verborgen probleem. Opvallend is ook dat deze vrouwen vaker voor geneesmiddelen naar de huisarts gaan voor met alcohol gerelateerde problemen als slaap- en stressklachten, zonder het drankgebruik te vermelden.

De negatieve effecten van alcoholverslaving bij vrouwen

Vrouwen zijn gevoeliger voor de negatieve effecten van alcohol dan mannen. Het vrouwenlichaam breekt de alcohol minder af omdat er minder enzymen aangemaakt worden. De lever wordt sneller aangetast en ze krijgen eerder te maken met alcoholische hepatitis en levercirrose  dan mannen. Tot de typische vrouwelijke gevolgen van alcohol behoren verder, een ontregelde menstruatie en bevordering van het ontstaan van borstkanker.

Behandeling

Tools C&M biedt een uiterst effectieve behandeling met snel resultaat. Bij deze doelgroep zijn korte intensieve interventies uiterst effectief. Deze zijn geheel anoniem en individueel. Met name voor de schaamtefactor is deze aanpak tevens laagdrempelig. De ervaringsdeskundige verslavingscounselor i.s.m. psychologische ondersteuning bieden hierin een perfecte combinatie van therapeutische ondersteuning.

Direct starten met hulp bij verslaving.

Wacht dus niet langer zodat een klinische opname in veel gevallen voorkomen kan worden en neem contact op met ons. Mocht u als partner/familielid vermoedens van alcoholgebruik hebben, kunt u vanzelfsprekend ook bij ons terecht. We gaan dan kijken hoe we de persoon in kwestie op een goede manier kunnen benaderen en gepaste hulp bieden. Direct contact: 06-36078156 of mail naar info@toolscm.nl 

terug naar vorige pagina